Danielle en Mirjam – team Huishoudelijke Dienst

Niet 5, niet 10, maar al 16 jaar werkt Mirjam binnen de huishoudelijke dienst op Glorieuxpark. Haar collega Danielle doet er nog een schepje bovenop: zij werkt al 20 jaar in deze functie op het park. Samen met hun vijf collega’s zorgen zij voor een schone en frisse woon- en werkomgeving voor de bewoners en medewerkers. Wat maakt deze functie en werkplek zo bijzonder voor hen? Je leest het hieronder in hun verhaal!

Hoe zijn jullie bij Glorieux terecht gekomen?
Een vraag waar ze even voor terug in de tijd moeten, maar natuurlijk nog vers in hun geheugen staat. “Ik werkte jarenlang in de horeca, maar was op een bepaald moment op zoek naar een betere werk-privé balans. Eigenlijk kwam ik de vacature heel toevallig tegen. Ik kom niet uit Eindhoven, kende het park niet en ook niemand die hier werkte.” Dat hield Mirjam niet tegen. Ze schreef een brief, kwam kennismaken en is nog altijd blij dat ze onderdeel is van haar warme team.

Bij Danielle ging dit toch een tikkeltje anders. Lachend vertelt ze: “Toen ik de advertentie zag, heb ik eerst gebeld, maar ook meteen opgehangen, haha! Ik vond het toch vreemd dat ik al jaren in Eindhoven woonde en er nog nooit van gehoord. Toen ben ik eerst maar in mijn omgeving gaan vragen of dat zij Glorieux wel kenden.” Dat gaf Danielle meer vertrouwen om uiteindelijk toch te solliciteren.

Wat maakt deze functie en werkplek bijzonder?
Vooral het team is heel bijzonder voor Mirjam en Danielle. “We zijn een redelijk klein, maar heel hecht team. We zijn er écht voor elkaar en vormen samen één front. Als je minder lekker in je vel zit kun je bij elkaar terecht, maar natuurlijk ook met de leuke dingen.
Je hebt je eigen route, waardoor je bewoners heel goed leert kennen en een band opbouwt. Je komt in de woonomgeving van mensen en dat blijft iets bijzonders. Hoewel je vaak dezelfde bewoners helpt, wordt het niet saai. Als collega’s ziek zijn of op vakantie, val je voor hen in en kom je toch weer op andere plekken en spreek je andere bewoners. Daarnaast verhuizen bewoners ook wel eens naar een ander appartement en komt er iemand anders bij.”

Wat is jullie fijnste herinnering van de afgelopen jaren?
In de tijd dat Mirjam en Danielle op Glorieuxpark begonnen met werken, woonden er bijna alleen maar Zusters. De verbondenheid met elkaar die er toen al was, voelt voor hen bijzonder. “Op feestdagen zoals de dag van de Barmhartige zorg voelde je vooral veel verbondenheid. Die dagen voelden nooit als een werkdag, maar als een gezellige dag samen met alle medewerkers en bewoners. We hielpen dan bijvoorbeeld in de keuken mee en hadden een fijne maaltijd met de Zusters samen.”
Inmiddels wonen er niet meer zoveel Zusters als toen, maar de verbonden- en betrokkenheid naar elkaar is zeker gebleven. “Uiteraard zijn de tijden veranderd en verandert de organisatie mee, maar je merkt wel dat bepaalde kernwaarden blijven. En dat is fijn.”

Waar zijn jullie het meest trots op?
“Op ons team! We werken allemaal ook al best lang hier, waardoor we elkaar goed kennen. De collega die hier het kortst werkt, werkt hier inmiddels al twee jaar. Dat zegt denk ik wel iets in deze arbeidsmarkt. Tijdens vakanties van collega’s of feestdagen gaat het werk in de zorg gewoon door en de hoeveelheid werk blijft hetzelfde. Schone appartementen en werkruimtes blijven belangrijk, maar dat doen we echt als team samen. En dat is soms flink aanpoten. Toch krijgen we het als team voor elkaar dat aan het einde van week iedereen weer een frisse kamer en werkruimte heeft. Ja, daar zijn we dan zeker trots op.”

Scroll naar boven