Nieuws

Inloopochtend Zorg & Wonen Glorieux voor toekomstige collega’s en stagiaires

Op woensdag 20 maart tussen 9.30 en 11.30 kunnen geïnteresseerde sollicitanten vrijblijvend kennismaken met Zorg & Wonen Glorieux aan de Glorieuxlaan 2 te Eindhoven. Een aantal van onze medewerkers is aanwezig om de mogelijkheden en vacatures te bespreken. Ben of ken je iemand die zich oriënteert op een nieuwe baan of stage, dan is dit de perfecte manier om samen te sparren!

Interview met bewoner Liudmila Maslak

Afgelopen weekend stond het verhaal van Liudmila Maslak, haar zus Vita en hun zonen in de krant. “De twee Oekraïense zussen en hun zoontjes streken neer op misschien wel de beste plek waar je als vluchteling terecht kunt komen: een Eindhovens woon-zorgcentrum dat niet voor niets Glorieuxpark heet”. Met veel liefde hebben we hen twee jaar geleden een plek op Landgoed Glorieuxpark aangeboden.

Per direct 1-kamer-appartementen beschikbaar!

Bent u een fitte senior, die op zoek is naar een rustige en beschermde woonomgeving?

In gebouw Terhaghe op Glorieuxpark Eindhoven zijn per direct enkele eenkamerappartementen beschikbaar. Heeft u interesse? Wij plannen graag een bezichtiging met u in.

Bekijk de folder voor meer informatie of laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden via email  of via 040-2947530.

Kerstwandeling op Glorieuxpark met leerlingen van het Augustinianum

Op 18 december jl. vierden wij een bijzondere kerstavond met onze bewoners, medewerkers en vrijwilligers. Een aantal leerlingen van het Augustinianum heeft het kerstverhaal geheel in stijl opgevoerd en muzikaal begeleid. De route was sfeervol verlicht en eindigde bij de levende kerststal met kribbe. We hebben allemaal enorm genoten van deze sfeervolle avond.

Een warm bad voor onze vrijwilligers

Bekijk in onderstaande videoboodschap hoe blij we zijn met onze vrijwilligers en hoe graag we ze een warm welkom heten. Het bericht van vrijwilligerscoördinator Carla Bodet van Glorieuxpark staat vlak na de videoboodschap van burgemeester Dijsselbloem: van minuut 2.27 tot 4.00.

Gouden Keurmerk Prezo gecontinueerd voor Zorg & Wonen Glorieux

De Stichting Perspekt heeft, na een tussentijdse audit in het kader van het PREZO keurmerk, wederom het Gouden Keurmerk toegekend aan de Stichting Zorg & Wonen Glorieux. Onze organisatie voldoet aan de kwaliteitseisen en het wegingskader voor verantwoorde zorg en ondernemerschap. We zijn erg trots op dit mooie resultaat!

Geslaagde Buurt Fancy Fair op Glorieuxpark

Op zaterdag 16 september vond op Glorieuxpark de buurt fancy fair plaats voor bewoners, vrijwilligers en naaste buurtbewoners. Het was een zeer geslaagde dag met een grote opkomst. Er werden zelfgemaakte (kunst-)werken en lekkernijen verkocht en diverse foodtrucks zorgden voor een feestelijk tintje. Met de opbrengst van deze dag worden enkele goede doelen ondersteund, die ook met een kraam aanwezig waren.

Deelname Talentenmarkt Stratum

Glorieuxpark was aanwezig op de Talentenmarkt Stratum, georganiseerd door EindhovenDoet in samenwerking met WijEindhoven. Er zijn mooie contacten gelegd met zowel geïnteresseerde vrijwilligers als andere organisaties. Heeft u interesse om als vrijwilliger op Glorieuxpark aan de slag te gaan? We komen graag met u in contact; stuur een mail aan c. bodet@woondienstenglorieux.nl.

Dag van de Barmhartige Zorg

Dit jaar was het thema van de Dag van de Barmhartige Zorg “met Glorieux de wereld rond”. Bewoners, medewerkers en vrijwilligers konden deelnemen aan workshops en spellen. Alle activiteiten en lekkernijen verwezen naar landen waar de zusters en broeders actief zijn geweest. Ook onze Oekraïense bewoners namen actief deel. Het was een zeer geslaagde dag met spectaculaire optredens van pop-troubadour Arnoud Kas en het Nuenens showkorps O&V.

NLdoet dag voor bewoners van Glorieuxpark

Tijdens de landelijke NLdoet dag hebben onze vrijwilligers samen met medewerkers van VGZ een activiteit voor onze bewoners georganiseerd. Het was een zeer geslaagde middag waarbij Oud Hollandse Spellen werden gespeeld.  Namens onze bewoners danken we iedereen die hieraan heeft meegewerkt!

Glorieuxpark Magazine

De eerste editie van het Glorieuxpark magazine is verschenen en huis aan huis verspreid in de nabije omgeving van Glorieuxpark te Eindhoven. Benieuwd? Bekijk het magazine hier online.

Uitstapje met vrijwilligers van het Momentum

Onlangs werden onze bewoners verrast met een bezoek aan de Kasteelhoeve in Geldrop, waar ze genoten van een uitgebreide high tea. Het bezoek werd mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers van het Momentum. Bekijk hier een samenvatting van deze geslaagde middag.

Gouden Keurmerk Prezo gecontinueerd voor Stichting Zorg & Wonen Glorieux!

De Stichting Perspekt heeft, na een tussentijdse audit in het kader van het PREZO keurmerk, wederom het Gouden Keurmerk toegekend aan de Stichting Zorg & Wonen Glorieux. Onze organisatie voldoet aan de kwaliteitseisen en het wegingskader voor verantwoorde zorg en ondernemerschap. We zijn erg trots op dit mooie resultaat!

Landgoed Glorieuxpark is klimaatbestendig

Onze Tuinbaas Harrie Theunissen heeft onlangs Landgoed Glorieuxpark vertegenwoordigd tijdens een inspiratiesessie op de Vakbeurs Monument. In dit artikel leest u meer over zijn succesvolle inspanningen voor een klimaatbestendig landgoed.

Oranje-helpers aan het woord

In bijgaand filmpje  maakt u kennis met Lara, een van onze enthousiaste vrijwilligers. Heeft u ook interesse in vrijwilligerswerk op het Glorieuxpark? Wij komen graag met u in contact: tel. 040-2947500 of via c.bodet@woondienstenglorieux.nl.

Glorieuxpark biedt onderdak aan vluchtelingen uit Oekraïne

Op 5 maart ontvingen wij de eerste vluchtelingen uit Oekraïne op Glorieuxpark. Door  samenwerking met  diverse hulporganisaties en met behulp van enkele van onze relaties, is inmiddels een aantal vluchtelingen gehuisvest in onlangs gerenoveerde en volledig ingerichte studio’s. We bieden hen graag een veilige en beschermde woonomgeving, geheel passend binnen het gedachtegoed van Glorieuxpark. Onze bestuurder,

NL Doet dag op Glorieuxpark

Tijdens de landelijke NL Doet Dag hebben onze bewoners kunnen genieten van een prachtige wandeling op Landgoed Glorieuxpark. Zij werden begeleid door enthousiaste vrijwilligers en hebben de middag gezamenlijk afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje.

Glorieux scoort uitstekend in het cliënttevredenheidsonderzoek 2021

We zijn erg trots op de gemiddelde score van 8,3 in het cliënttevredenheidsonderzoek wat met behulp van Zorgkaart Nederland is gemeten. Met name de woon- en leefomstandigheden en omgang met medewerkers werden zeer goed gewaardeerd. “Je voelt je gezien op Glorieux” is één van de vele complimenten over de door ons geboden zorg.

Online informatieavond Het Momentum over Landgoed Glorieuxpark

Op dinsdagavond 18 januari 2022 vond de online informatieavond plaats, waarmee Het Momentum vrijwilligers hoopt te vinden voor onze bewoners. Ben jij boven de 18,  heb je empathie en geduld en wil je graag een uurtje per week besteden aan een bewoner met dementie, dan komen we graag in contact met jou!

Het Momentum organiseert online informatieavond over Landgoed Glorieuxpark

Op dinsdagavond 18 januari 2022 tussen 19.00 en 20.30 uur vindt de online informatieavond plaats, waarmee Het Momentum vrijwilligers hoopt te vinden voor onze bewoners. Ben jij boven de 18,  heb je empathie en geduld en wil je graag een uurtje per week besteden aan een bewoner met dementie, dan komen we graag in contact met jou!

Allerzielen-avond op Glorieuxpark

Op 2 november hebben we tijdens een Allerzielen-avond onze dierbare overledenen herdacht. Het thema voor de herdenking was: wie draagt u mee vandaag? De route  liep via de kapel over het park, waar allerlei herinneringsplekken waren ingericht met kaarsen en een kampvuur. Het was een zeer geslaagde avond.

Glorieuxpark en duurzaamheid

Glorieuxpark is al jaren actief op het gebied van duurzaamheid. We maken bewuste keuzes en houden daarbij rekening met onze groene leefomgeving. In de afgelopen jaren zijn alle gebouwen op het park verduurzaamd. Dit levert een enorme verlaging van het energieverbruik op. Inmiddels zijn 1.800 zonnepanelen op het park geplaatst, waarmee we  maar liefst 70% van ons electragebruik zelf opwekken!

Glorieuxpark in KBO Ledenmagazine Brabant ‘ONS’

In het KBO Ledenmagazine Brabant ‘ONS’ leest u in de uitgave van oktober een artikel met advertentie over zelfstandig wonen op Landgoed Glorieuxpark. Voor meer informatie over de diverse woonvormen op Landgoed Glorieuxpark, kunt u contact opnemen met de coördinator service & verhuur van Woondiensten Glorieux op tel. 040-2947530 of via wonen@woondienstenglorieux.nl.

Deelname Zorg & Wonen Glorieux aan de Ik Zorg Kansenmarkt

Op 7 oktober nemen we deel aan de Ik Zorg Kansenmarkt in De Effenaar, Dommelstraat 2 te Eindhoven. Wil je werken en leren in zorg en welzijn, dan is dit de kans om in gesprek te gaan met zorgorganisaties in de buurt. Graag tot ziens in onze  stand van 15:00 tot 19:00 uur.

Interview met tuinbaas H. Theunissen in blad De Tuinbaas

De tuinbaas van Landgoed Glorieuxpark, H. Theunissen, is onlangs toegetreden tot het bestuur van het Gilde van Tuinbazen.  De tuinbazen bewaken samen met een team van enthousiaste medewerkers en vrijwilligers de bijzondere kwaliteit van het monumentale historische groen van landgoederen, kastelen en buitenplaatsen. In bijgaand interview leest u het verhaal van onze tuinbaas.

Fancy fair door en voor bewoners van Terhaghe

Op zaterdag 25 september organiseerde de Activiteitencommissie van Terhaghe een fancy fair op Landgoed Glorieuxpark. Jong en oud kon op deze stralende dag in een van de vele kramen prachtige vintage spullen op de kop tikken en genieten van een hapje en een drankje. Van de opbrengst worden weer leuke activiteiten voor de bewoners van Terhaghe georganiseerd.

Deelname Glorieuxpark aan Open Monumenten Dag

Op 12 september jl. heeft Glorieuxpark deelgenomen aan de Open Monumenten Dag. Er werden drie rondleidingen georganiseerd op het park. Journalist Geert van Elten heeft aan één van de rondleidingen deelgenomen en een artikel voor het ED geschreven. Het artikel leest u  hier.

Deelname Zorg & Wonen Glorieux aan de Antroposofische Gezondheidsmarkt

Op zaterdag 4 september nemen we deel aan de Antroposofische Gezondheidsmarkt bij De Genneper Hoeve van 10 tot 16:30 uur. In de stand kunnen onze enthousiaste collega’s u alles vertellen over o.a. het Lukashuis, onze antroposofische leefstijlwoning voor mensen met dementie.

Gouden Keurmerk Prezo gecontinueerd voor Stichting Zorg & Wonen Glorieux!

De Stichting Perspekt heeft, na een tussentijdse audit in het kader van het PREZO keurmerk, wederom het Gouden Keurmerk toegekend aan de Stichting Zorg & Wonen Glorieux. Onze organisatie voldoet aan de kwaliteitseisen en het wegingskader voor verantwoorde zorg en ondernemerschap. We zijn erg trots op dit mooie resultaat!

Deelname Lichtjesroute dankzij het Momentum en Lionsclub Keersop

Dankzij Het Momentum, het vrijwilligerscollectief dat voor ons vrijwilligers werft en opleidt voor persoonlijke matches met een aantal van onze bewoners met dementie, mochten onze bewoners meerijden op de Lichtjesroute. Onder begeleiding van mantelzorgers en vrijwilligers konden zij van het schouwspel genieten in  comfortabele auto’s bestuurd door de leden van de Lionsclub Keersop. De reacties waren zeer positief,

Het Momentum actief binnen Landgoed Glorieuxpark

Zorg & Wonen Glorieux werkt samen met Stichting Het Momentum voor de werving en opleiding van onze vrijwilligers. Het idee hierbij is dat de extra inzet van deze vrijwilligers onze bewoners nog meer mogelijkheden geeft om zo lang mogelijk de regie te houden, waar het nog kan. Het biedt kansen om wat meer naar buiten te gaan,

Interview met collega Marjo Verwijlen in Groot Eindhoven

Voor de campagne IkZorg vertelt collega Marjo Verwijlen enthousiast over haar werk bij Zorg & Wonen Glorieux. Marjo werkt al vanaf haar achttiende in de zorg. Ze nam dan ook een bak aan ervaring mee toen ze vier jaar geleden bij Zorg & Wonen Glorieux ging werken. Bekijk hier het interview in Groot Eindhoven.

Zorg & Wonen Glorieux behaalt wederom het Prezo Gouden Keurmerk

De Stichting Perspekt heeft na een initiële audit het Prezo Gouden Keurmerk toegekend aan de Stichting Zorg & Wonen Glorieux. Alle organisatie-onderdelen, te weten Huize Glorieux, Zonnehoeve en de leefstijlwoningen Lukashuis, Rumah Senang en Vincentius voldoen aan het wegingskader voor verantwoorde zorg en verantwoord ondernemerschap. Het keurmerk is verleend op 6 april 2020 en is geldig tot en met 5 april 2023.

Glorieux scoort uitstekend in zowel het cliënttevredenheids- als medewerkerstevredenheidsonderzoek

Eind 2019 heeft onderzoeksbureau Triqs beide onderzoeken uitgevoerd onder de bewoners, mantelzorgers en medewerkers van Glorieux. Wij zijn als organisatie erg trots op de uitstekende scores. De thema’s waarop we bij onze bewoners en mantelzorgers de hoogste scores behaalden, zijn de woon- en leefomstandigheden (9.3) en de communicatie- en informatievoorziening (8.3). Bij het medewerkerstevredenheidsonderzoek scoort de algehele tevredenheid hoog (8) en de collegialiteit en sfeer wordt beoordeeld met een 7,94.

Opening Inspiratietuin

Op 24 mei is op Landgoed Glorieux de Inspiratietuin op feestelijke wijze geopend. In deze tuin is de spirituele inspiratie van de Zusters van Barmhartigheid vormgegeven. De tuin bestaat uit een labyrint met daarin kunstwerken van Jeannette Claessen en Carla van Olst, diverse teksten uit de wereldgodsdiensten en een permanente plek voor de Wereldvredesvlam. Alles ter inspiratie en bezinning.

Zorg & Wonen Glorieux is trots! Het Gouden PREZO Keurmerk is behaald.

Zorg & Wonen Glorieux werkt hard aan het verlenen van goede zorg en dienstverlening en is continue op zoek naar mogelijke verbeteringen. Na een uitgebreide toetsing door een onafhankelijk auditteam van Perspekt is vastgesteld dat Zorg & Wonen Glorieux voldoet aan de gestelde eisen voor het Gouden PREZO Keurmerk. PREZO (PREstaties in de ZOrg) is een kwaliteitssysteem ontwikkeld voor zorginstellingen bij het sturen op verantwoorde zorg én verantwoord ondernemerschap.

Jij zorgt voor onze bewoners en Zorg & Wonen Glorieux zorgt voor jou!
10-07-2023
Zorg & Wonen Glorieux is op zoek naar nieuwe medewerkers. Bekijk het artikel op In de buurt.nl. We komen graag met jou in contact!

Deelname Talentenmarkt Stratum
22-06-2023
Glorieuxpark was aanwezig op de Talentenmarkt Stratum, georganiseerd door EindhovenDoet in samenwerking met WijEindhoven. Er zijn mooie contacten gelegd met zowel geïnteresseerde vrijwilligers als andere organisaties. Heeft u interesse om als vrijwilliger op Glorieuxpark aan de slag te gaan? We komen graag met u in contact; stuur een mail aan c. bodet@woondienstenglorieux.nl.

Dag van de Barmhartige Zorg
09-05-2023
Dit jaar was het thema van de Dag van de Barmhartige Zorg “met Glorieux de wereld rond”. Bewoners, medewerkers en vrijwilligers konden deelnemen aan workshops en spellen. Alle activiteiten en lekkernijen verwezen naar landen waar de zusters en broeders actief zijn geweest. Ook onze Oekraïense bewoners namen actief deel. Het was een zeer geslaagde dag met spectaculaire optredens van pop-troubadour Arnoud Kas en het Nuenens showkorps O&V.

 

 

 

 

 

 

 

NLdoet dag voor bewoners van Glorieuxpark
29-03-2023
Tijdens de landelijke NLdoet dag hebben onze vrijwilligers samen met medewerkers van VGZ een activiteit voor onze bewoners georganiseerd. Het was een zeer geslaagde middag waarbij Oud Hollandse Spellen werden gespeeld.  Namens onze bewoners danken we iedereen die hieraan heeft meegewerkt!

Glorieuxpark Magazine
01-03-2023
De eerste editie van het Glorieuxpark magazine is verschenen en huis aan huis verspreid in de nabije omgeving van Glorieuxpark te Eindhoven. Benieuwd? Bekijk het magazine hier online.

Uitstapje met vrijwilligers van het Momentum
19-09-2022
Onlangs werden onze bewoners verrast met een bezoek aan de Kasteelhoeve in Geldrop, waar ze genoten van een uitgebreide high tea. Het bezoek werd mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers van het Momentum. Bekijk hier een samenvatting van deze geslaagde middag.

Gouden Keurmerk Prezo gecontinueerd voor Stichting Zorg & Wonen Glorieux!
08-09-2022
De Stichting Perspekt heeft, na een tussentijdse audit in het kader van het PREZO keurmerk, wederom het Gouden Keurmerk toegekend aan de Stichting Zorg & Wonen Glorieux. Onze organisatie voldoet aan de kwaliteitseisen en het wegingskader voor verantwoorde zorg en ondernemerschap. We zijn erg trots op dit mooie resultaat!

Landgoed Glorieuxpark is klimaatbestendig
20-05-2022
Onze Tuinbaas Harrie Theunissen heeft onlangs Landgoed Glorieuxpark vertegenwoordigd tijdens een inspiratiesessie op de Vakbeurs Monument. In dit  artikel leest u meer over zijn succesvolle inspanningen voor een klimaatbestendig landgoed.

Oranje-helpers aan het woord
04-04-2022
In bijgaand filmpje  maakt u kennis met Lara, een van onze enthousiaste vrijwilligers. Heeft u ook interesse in vrijwilligerswerk op het Glorieuxpark? Wij komen graag met u in contact: tel. 040-2947500 of via c.bodet@woondienstenglorieux.nl.

Glorieuxpark biedt onderdak aan vluchtelingen uit Oekraïne
21-03-2022
Op 5 maart ontvingen wij de eerste vluchtelingen uit Oekraïne op Glorieuxpark. Door  samenwerking met  diverse hulporganisaties en met behulp van enkele van onze relaties, is inmiddels een aantal vluchtelingen gehuisvest in onlangs gerenoveerde en volledig ingerichte studio’s. We bieden hen graag een veilige en beschermde woonomgeving, geheel passend binnen het gedachtegoed van Glorieuxpark. Onze bestuurder, de heer Smolders, heeft via de KNR een oproep gedaan aan andere kloosters om opvangfaciliteiten voor vluchtelingen te realiseren.

Bewoners genieten van een optreden van de Lichtstad Revue
14-03-2022
Onlangs genoten onze bewoners van een optreden van theatergezelschap de  Lichtstad Revue uit Eindhoven. Het was een wervelende show met veel zang, dans en theater.

NL Doet dag op Glorieuxpark
11-03-2022
Tijdens de landelijke NL Doet Dag hebben onze bewoners kunnen genieten van een prachtige wandeling op Landgoed Glorieuxpark. Zij werden begeleid door enthousiaste vrijwilligers en hebben de middag gezamenlijk afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje.

Glorieux scoort uitstekend in het cliënttevredenheidsonderzoek 2021
09-02-2022
We zijn erg trots op de gemiddelde score van 8,3 in het cliënttevredenheidsonderzoek wat met behulp van Zorgkaart Nederland is gemeten. Met name de woon- en leefomstandigheden en omgang met medewerkers werden zeer goed gewaardeerd. “Je voelt je gezien op Glorieux” is één van de vele complimenten over de door ons geboden zorg.

Online informatieavond Het Momentum over Landgoed Glorieuxpark
19-01-2022
Op dinsdagavond 18 januari 2022 vond de online informatieavond plaats, waarmee Het Momentum vrijwilligers hoopt te vinden voor onze bewoners. Ben jij boven de 18,  heb je empathie en geduld en wil je graag een uurtje per week besteden aan een bewoner met dementie, dan komen we graag in contact met jou!

Een van onze vrijwilligers aan het woord
22-11-2021
In bijgaand artikel leest u het verhaal van onze vrijwilliger Willem Brouwer. Heeft u ook interesse om vrijwilliger te worden op het Glorieuxpark? Wij komen graag met u in contact!

Artikel wonen op Landgoed Glorieuxpark op site in de buurt.nl/eindhoven
10-11-2021
Vandaag staat het artikel over wonen op Landgoed Glorieuxpark op de site van in de buurt.nl/eindhoven. Heeft u interesse in wonen op landgoed Glorieuxpark? Neem dan contact op met wonen@woondienstenglorieux.nl of tel. 040-2947530.

Allerzielen-avond op Glorieuxpark
3-11-2021
Op 2 november hebben we tijdens een Allerzielen-avond onze dierbare overledenen herdacht. Het thema voor de herdenking was: wie draagt u mee vandaag? De route  liep via de kapel over het park, waar allerlei herinneringsplekken waren ingericht met kaarsen en een kampvuur. Het was een zeer geslaagde avond.

Glorieuxpark en duurzaamheid
20-10-2021
Glorieuxpark is al jaren actief op het gebied van duurzaamheid. We maken bewuste keuzes en houden daarbij rekening met onze groene leefomgeving. In de afgelopen jaren zijn alle gebouwen op het park verduurzaamd. Dit levert een enorme verlaging van het energieverbruik op. Inmiddels zijn 1.800 zonnepanelen op het park geplaatst, waarmee we  maar liefst 70% van ons electragebruik zelf opwekken!

Conferentiecentrum Eindhoven: een bijzondere locatie voor uw zakelijke en persoonlijke bijeenkomsten
18-10-2021
Bent u op zoek naar een bijzondere locatie voor uw zakelijke en persoonlijke bijeenkomsten? Neem eens een kijkje bij het Conferentiecentrum Eindhoven, gelegen op landgoed Glorieuxpark.  Het centrum biedt alle moderne vergaderfaciliteiten en diverse arrangementen om uw bijeenkomst succesvol te laten verlopen.

Glorieuxpark in KBO Ledenmagazine Brabant ‘ONS’
11-10-2021
In het KBO Ledenmagazine Brabant ‘ONS’ leest u in de uitgave van oktober een artikel met advertentie over zelfstandig wonen op Landgoed Glorieuxpark. Voor meer informatie over de diverse woonvormen op Landgoed Glorieuxpark, kunt u contact opnemen met de coördinator service & verhuur van Woondiensten Glorieux op tel. 040-2947530 of via wonen@woondienstenglorieux.nl.

Deelname Lichtjesroute dankzij het Momentum en Lionsclub Keersop
5-10-2021
Dankzij Het Momentum, het vrijwilligerscollectief dat voor ons vrijwilligers werft en opleidt voor persoonlijke matches met een aantal van onze bewoners met dementie, mochten onze bewoners meerijden op de Lichtjesroute. Onder begeleiding van mantelzorgers en vrijwilligers konden zij van het schouwspel genieten in  comfortabele auto’s bestuurd door de leden van de Lionsclub Keersop. De reacties waren zeer positief, zowel van onze enthousiaste bewoners, vrijwilligers/mantelzorgers als van de chauffeurs van de Lionsclub!

Deelname Zorg & Wonen Glorieux aan de Ik Zorg Kansenmarkt
4-10-2021
Op 7 oktober nemen we deel aan de Ik Zorg Kansenmarkt in De Effenaar, Dommelstraat 2 te Eindhoven. Wil je werken en leren in zorg en welzijn, dan is dit de kans om in gesprek te gaan met zorgorganisaties in de buurt. Graag tot ziens in onze  stand van 15:00 tot 19:00 uur.

Interview met tuinbaas H. Theunissen in blad De Tuinbaas
28-09-2021
De tuinbaas van Landgoed Glorieuxpark, H. Theunissen, is onlangs toegetreden tot het bestuur van het Gilde van Tuinbazen.  De tuinbazen bewaken samen met een team van enthousiaste medewerkers en vrijwilligers de bijzondere kwaliteit van het monumentale historische groen van landgoederen, kastelen en buitenplaatsen. In bijgaand interview leest u het verhaal van onze tuinbaas.

Fancy fair door en voor bewoners van Terhaghe
27-09-2021
Op zaterdag 25 september organiseerde de Activiteitencommissie van Terhaghe een fancy fair op Landgoed Glorieuxpark. Jong en oud kon op deze stralende dag in een van de vele kramen prachtige vintage spullen op de kop tikken en genieten van een hapje en een drankje. Van de opbrengst worden weer leuke activiteiten voor de bewoners van Terhaghe georganiseerd.

Deelname Glorieuxpark aan Open Monumenten Dag
13-09-2021
Op 12 september jl. heeft Glorieuxpark deelgenomen aan de Open Monumenten Dag. Er werden drie rondleidingen georganiseerd op het park. Journalist Geert van Elten heeft aan één van de rondleidingen deelgenomen en een artikel voor het ED geschreven. Het artikel leest u  hier.

Deelname Zorg & Wonen Glorieux aan de Antroposofische Gezondheidsmarkt
01-09-2021
Op zaterdag 4 september nemen we deel aan de Antroposofische Gezondheidsmarkt bij De Genneper Hoeve van 10 tot 16:30 uur. In de stand kunnen onze enthousiaste collega’s u alles vertellen over o.a. het Lukashuis, onze antroposofische leefstijlwoning voor mensen met dementie.

Interview met directeur-bestuurder E. Smolders in het Katholiek Nieuwsblad
30-08-2021
In de serie Groene Kloosters publiceert het Katholiek Nieuwsblad een reeks verhalen over de activiteiten die religieuze gemeenschappen organiseren op het gebied van duurzaamheid. Onlangs is het interview met directeur-bestuurder E. Smolders gepubliceerd. Het interview kunt u hier lezen.

Gouden Keurmerk Prezo gecontinueerd voor Stichting Zorg & Wonen Glorieux!
21-07-2021
De Stichting Perspekt heeft, na een tussentijdse audit in het kader van het PREZO keurmerk, wederom het Gouden Keurmerk toegekend aan de Stichting Zorg & Wonen Glorieux. Onze organisatie voldoet aan de kwaliteitseisen en het wegingskader voor verantwoorde zorg en ondernemerschap. We zijn erg trots op dit mooie resultaat!

Interview met onze Tuinbaas in het blad Tuin-Landschap
21-12-2020
In de Kersteditie van het blad Tuin-Landschap leest u in de Special Buitenplaatsen het interview met onze Tuinbaas Harrie Theunissen. Hierin vertelt hij over het beheer van Landgoed Glorieuxpark met de blik op de lange termijn.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste en gedreven verpleegkundigen en verzorgenden IG
07-12-2020
Bekijk hier onze wervingsadvertentie in Groot Eindhoven voor verpleegkundigen en verzorgenden. Wij kijken er naar uit om jou te ontmoeten!

Landgoed Glorieuxpark in de media
25-11-2020
In november en december leest u onze prachtige advertenties in o.a. de Mikro Gids, Lekker Vega en De Seizoener. Bij interesse hopen we dat u contact met ons opneemt over de vele mogelijkheden die Landgoed Glorieuxpark biedt.

Het Momentum actief binnen Landgoed Glorieuxpark
24-11-2020
Zorg & Wonen Glorieux werkt samen met Stichting Het Momentum voor de werving en opleiding van onze vrijwilligers. Het idee hierbij is dat de extra inzet van deze vrijwilligers onze bewoners nog meer mogelijkheden geeft om zo lang mogelijk de regie te houden, waar het nog kan. Het biedt kansen om wat meer naar buiten te gaan, iets te ondernemen, te genieten van deze extra aandacht. Lees het volledige persbericht op partners. Wil jij meer weten over het Momentum? Ben of ken jij een vrijwilliger voor een match op maat? Neem dan contact op met Carla Bodet, vrijwilligerscoördinator c.bodet@woondienstenglorieux.nl of bekijk de website van Stichting Het Momentum www.hetmomentum.nl

Interview met collega Marjo Verwijlen in Groot Eindhoven
29-07-2020
Voor de campagne IkZorg vertelt collega Marjo Verwijlen enthousiast over haar werk bij Zorg & Wonen Glorieux. Marjo werkt al vanaf haar achttiende in de zorg. Ze nam dan ook een bak aan ervaring mee toen ze vier jaar geleden bij Zorg & Wonen Glorieux ging werken. Bekijk hier het interview in Groot Eindhoven.

Zorg & Wonen Glorieux behaalt wederom het Prezo Gouden Keurmerk
15-04-2020
De Stichting Perspekt heeft na een initiële audit het Prezo Gouden Keurmerk toegekend aan de Stichting Zorg & Wonen Glorieux. Alle organisatie-onderdelen, te weten Huize Glorieux, Zonnehoeve en de leefstijlwoningen Lukashuis, Rumah Senang en Vincentius voldoen aan het wegingskader voor verantwoorde zorg en verantwoord ondernemerschap. Het keurmerk is verleend op 6 april 2020 en is geldig tot en met 5 april 2023. We zijn erg trots op dit mooie resultaat!

Glorieux scoort uitstekend in zowel het cliënttevredenheids- als medewerkerstevredenheidsonderzoek
06-03-2020
Eind 2019 heeft onderzoeksbureau Triqs beide onderzoeken uitgevoerd onder de bewoners, mantelzorgers en medewerkers van Glorieux. Wij zijn als organisatie erg trots op de uitstekende scores. De thema’s waarop we bij onze bewoners en mantelzorgers de hoogste scores behaalden, zijn de woon- en leefomstandigheden (9.3) en de communicatie- en informatievoorziening (8.3). Bij het medewerkerstevredenheidsonderzoek scoort de algehele tevredenheid hoog (8) en de collegialiteit en sfeer wordt beoordeeld met een 7,94.

Kwaliteitskader
08-09-2017
In het Kwaliteitskader licht Zorg & Wonen Glorieux toe hoe zij persoonsgerichte zorg en ondersteuning verleent. Bekijk hier het profiel van de personeelssamenstelling. Voor het volledige rapport Kwaliteitskader Zorg & Wonen Glorieux kijk bij Publicaties.

Opening Inspiratietuin
24-05-2017
Op 24 mei is op Landgoed Glorieux de Inspiratietuin op feestelijke wijze geopend. In deze tuin is de spirituele inspiratie van de Zusters van Barmhartigheid vormgegeven. De tuin bestaat uit een labyrint met daarin kunstwerken van Jeannette Claessen en Carla van Olst, diverse teksten uit de wereldgodsdiensten en een permanente plek voor de Wereldvredesvlam. Alles ter inspiratie en bezinning. De Inspiratietuin is een geschenk van de Zusters van Barmhartigheid aan de huidige bewoners van Glorieuxpark en aan allen die er in de toekomst wonen en zorg ontvangen.

Zorg & Wonen Glorieux is trots! Het Gouden PREZO Keurmerk is behaald.
26-04-2017
Zorg & Wonen Glorieux werkt hard aan het verlenen van goede zorg en dienstverlening en is continue op zoek naar mogelijke verbeteringen. Na een uitgebreide toetsing door een onafhankelijk auditteam van Perspekt is vastgesteld dat Zorg & Wonen Glorieux voldoet aan de gestelde eisen voor het Gouden PREZO Keurmerk. PREZO (PREstaties in de ZOrg) is een kwaliteitssysteem ontwikkeld voor zorginstellingen bij het sturen op verantwoorde zorg én verantwoord ondernemerschap. Een prominente plek tijdens de toetsing wordt ingenomen door de tevredenheid van bewoners en de inzet van de medewerkers.

 
 
Scroll naar boven