Visie

De Glorieuxgemeenschap vormt een sociale communiteit gebaseerd op de spiritualiteit van Stefaan Modest Glorieux en de leefregels van de Zusters van Barmhartigheid van Ronse.
 
Vanuit onze katholieke achtergrond bieden we steeds meer ruimte voor andere overtuigingen en leefstijlen op ons park. We hechten veel waarde aan harmonieus samenleven met onze omgeving en brengen dat dagelijks in de praktijk. Ons denken en handelen is gebaseerd op respect voor al wat leeft en daarbij vergeten we onszelf niet. We zijn ervan overtuigd dat op ons park alles aanwezig is voor een lang, gezond en zinvol leven. Wij willen deze manier van leven actief uitdragen en delen met gelijkgestemden.

Glorieus leven
Iedere dag opnieuw maken we bewust keuzes die gericht zijn op het verbeteren van onze leefomgeving. Ons mooie ruime park, waarin wij graag zijn, biedt ons geborgenheid. We koesteren het weelderige groen en komen er tot rust. In onze sociale leefomgeving gaat passie hand in hand met spiritualiteit, gezonde voeding en verantwoord leven. Voor ons is iedere dag een nieuwe stap naar een beter leven.

Het betere leven
Glorieux geeft bewust vorm aan een lang en gelukkig leven zo gezond als mogelijk, in harmonie met Moeder Aarde en al haar schepselen. We leven in verbondenheid met elkaar en voelen ons tevens verantwoordelijk voor onze gemeenschap.

De kracht van ons samen vloeit voort uit de kracht van ieder persoonlijk. Door te mediteren en de tijd te nemen voor ontspanning, vermijden we stress en vinden we persoonlijke innerlijke verrijking. Zo zijn we een inspiratiebron voor onze omgeving.

Rituelen vinden we belangrijk. Het vertrouwde van een ritueel geeft rust en de gezamenlijke uitvoering brengt ons nader tot elkaar.

Met aandacht voor onze voeding tonen wij respect voor de natuur om ons heen en voor ons eigen lichaam. We eten met mate, met regelmaat en zo puur mogelijk.
We eten minder vlees en zuivel en eten bij voorkeur vegetarisch. Plantaardig en biologisch voedsel combineren we regelmatig met een glaasje wijn. Onze vitaminen, mineralen en ons gewicht houden we op peil. Zo voeden wij onze levenskracht.

Werk in huis en tuin, wandelen en de trap nemen, houdt ons in beweging zonder erbij na te denken. Beweging heeft een positief effect op de gezondheid. Spieren en bloedsomloop worden gestimuleerd en je krijgt meer zuurstof binnen waardoor je je energieker voelt. We blijven fit en hebben meer energie. Beweging draagt bij aan een grotere vitaliteit.

Passie
We worden gedreven door een duidelijk doel in ons leven, waarmee we uitdrukken wie we werkelijk zijn. Dat doel verschilt per persoon, maar de passie is er niet minder om. We putten energie uit onze passies en verrijken zo ons leven.

Het groen om ons heen
Een Glorieuxproject ligt altijd in een ruime groene omgeving. Dit nodigt ons uit te wandelen en te tuinieren, zodat we ons veel buiten bewegen en de nodige vitaminen binnenkrijgen. De groene ruimte waarin we ons bevinden, draagt bij aan een uitstekende fysieke en mentale gezondheid.

Duurzaamheid
Onze projecten zijn gericht op de zeer lange termijn. Dit betekent dat we in alles zoveel mogelijk letten op hergebruik van producten en middelen en op cradle-to-cradle principes. We veroorzaken zo min mogelijk afval en belasting van het milieu.
Al onze gebouwen zijn voorzien van de modernste energiesystemen en zijn extreem energie-efficiënt.
Scroll naar boven