Terhaghe

In gebouw Terhaghe kunnen ouderen vanaf 60+ zonder of met een lichte zorgindicatie voor thuiszorg zelfstandig wonen.
 

In de gerenoveerde één- of tweekamerappartementen van Terhaghe kunnen bewoners vanaf 60+ jaar wonen zonder of met een lichte zorgindicatie voor thuiszorg.

De appartementen zijn voorzien van een kitchenette en een eigen badkamer. In het gebouw zijn onder andere een eetgelegenheid en een ontmoetingsruimte aanwezig. Er is een servicepunt dat op gezette tijden geopend is voor vragen van bewoners.  Men kan een ontbijt of warme maaltijd afnemen als men dat wenst. Een slaapdienst is ’s nachts aanwezig op het terrein om u te ondersteunen, mocht u plotseling zorg nodig hebben.

Voor meer informatie bekijk de folder van Terhaghe.

U kunt ook vrijblijvend contact opnemen met Woondiensten Glorieux, tel. 040-2947530 of per mail aan wonen@woondienstenglorieux.nl

 

Huize Glorieux

Huize Glorieux is een relatief klein verzorgingshuis, waardoor het ook zijn eigen unieke sfeer ademt. Hier is nog tijd voor persoonlijke aandacht en zorg en dat wordt door iedereen als zeer prettig ervaren.
 

Wie in aanmerking wil komen voor een verblijf in ons verzorgingshuis, heeft een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig.

Ons verzorgingshuis is geworteld in de traditie van het kloosterleven. Daarom speelt leven in gezamenlijkheid een belangrijke rol. Deze visie werkt door in allerlei aspecten van het leven.

Om het communiteitsleven zo veel mogelijk te waarborgen, is het verzorgingshuis sinds maart 2012 ingedeeld in zeven woongroepen. Het eerste aanspreekpunt voor iedere groep is de religieuze leidster. De huisoverste en pastor ondersteunen de religieuze leidsters.Iedere groep wordt begeleid door een Eerst Verantwoordelijke Verzorgende.

Leefstijlwoningen

De leefstijlwoningen bestaan uit drie woningen waar bewoners met dementie in een kleine groep samen wonen. Elke woning biedt onderdak aan zes of zeven ouderen en voldoet aan alle normen van de Wet zorg en dwang (Wzd). De bewoners krijgen indien nodig dag en nacht begeleiding, waarbij de nadruk ligt op het zo lang mogelijk zelfstandig functioneren en het behoud van de eigen regie.
 

Een verblijf in een leefstijlwoning is mogelijk met een indicatie voor (psychogeriatrische) verpleeghuiszorg.

Elk van de drie gelijkvloerse, ruime woningen heeft een eigen karakter en is van alle gemakken voorzien. Huiselijkheid staat centraal bij de inrichting en het gebruik van de woningen. De grote woonkamer met open keuken biedt alle ruimte om samen te leven en elkaar te ontmoeten. Tegelijkertijd kan elke bewoner zich in zijn eigen zit-slaapkamer, met zicht op de aangrenzende tuin, terugtrekken. De omsloten tuin is voor de bewoners vrij toegankelijk.

In de leefstijlwoning Vincentius leven bewoners volgens de traditie van het kloosterleven.

De tweede woning, Lukashuis, biedt ruimte aan bewoners met een antroposofische leefstijl.

De derde woning, Rumah Senang, is geheel ingericht in Indische sfeer voor mensen met een Nederlands-Indische achtergrond die hier rustig in hun eigen verleden kunnen leven.

Scroll naar boven