Partners

Stichting Kastelen Buitenplaatsen en Landgoederen
Landgoed Glorieuxpark is aangesloten bij de Vrienden van Stichting Kastelen Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL). sKBL verzorgt informatie, educatie en promotie, maar is ook actief in het versterken van de onderlinge band tussen eigenaren van kastelen, historische buitenplaatsen & landgoederen. Bijvoorbeeld tijdens studiedagen en door het stimuleren van de uitwisseling van kennis en ervaring. Een goede samenwerking draagt bij aan het behoud van ons historische erfgoed. Neem eens een kijkje op de website.
 
Het Momentum actief binnen Landgoed Glorieuxpark

Zorg & Wonen Glorieux werkt samen met Stichting Het Momentum voor de werving en opleiding van onze vrijwilligers. Een geschikte Momentum vrijwilliger wordt gematcht met een bewoner van onze leefstijlwoningen. Met minimaal een uurtje per week gaan ze samen op zoek naar wat er nog wél kan, ondanks de dementie. Uiteraard gebeurt dit alles binnen de regels van RIVM. Voor meer informatie kijk op de website van het Momentum of bekijk het volledige persbericht hier.

Herstelbegeleiding
In samenwerking met ” Let it be” biedt Glorieuxpark herstelbegeleiding aan mensen die de gevolgen ondervinden van een traumatische ervaring. Trauma’s die meestal terug te leiden zijn naar seksueel geweld en/of misbruik, fysieke en/of geestelijke mishandeling en/of affectieve verwaarlozing. De primaire doelgroep is vrouwen en jongeren. Een doelgroep welke door de oorspronkelijke bewoners van landgoed Glorieux een bijzonder warm hart wordt toegedragen. Naast groepsbegeleiding krijgen de deelnemers eenmaal per twee weken een individueel gesprek en worden er incidenteel activiteiten georganiseerd, zoals koken en tuinieren. Nieuwsgierig of wilt u meer informatie? Raadpleeg de website www.let-it-be.nl

 
 
Scroll naar boven