Rana – BBL leerling Verzorgende IG

Dankbaarheid van de bewoners, behulpzame collega’s en de fijne sfeer. Als je aan Rana vraagt wat zij bijzonder vindt aan haar werk, zijn dit de drie redenen die zij opnoemt. Rana is leerling Verzorgende IG en hoopt over een aantal maanden haar diploma in ontvangst te nemen. Benieuwd naar haar ervaring als leerling op Glorieuxpark? Lees snel verder voor haar verhaal.

Hoe ben je bij Glorieux terecht gekomen?
Rana begon twee jaar geleden met de opleiding Helpende en vond haar werkplek bij Zorg & Wonen Glorieux. “Meteen vanaf het eerste sollicitatiegesprek wist ik dat dit een bijzondere werkgever was. Ik had meerdere gesprekken gehad, maar bij Glorieux voelde ik me écht gezien als mens. Ze hebben mij aangenomen op basis van wie ik ben als persoon: het hart op de goede plek, oog voor het welzijn van de bewoners en oprechte motivatie. De zorgprofessionele handelingen kunnen we je leren, maar wie je als persoon bent is het belangrijkst zeiden ze.”

Wilde je altijd al in de zorg werken?
Lachend geeft ze toe dat dit niet zo was: “Nee eigenlijk niet. Ik ben 8 jaar geleden naar Nederland verhuisd. Ik heb altijd als boekhouder gewerkt, maar in Nederland moest ik eerst de taal onder de knie krijgen. In Nederland ben ik begonnen in de horeca, maar toen de horeca tijdens de Coronapandemie dicht moest, moest ik zelf ook iets anders bedenken. Mijn dochter heeft mij geholpen in deze zoektocht. Ik wist dat ik geen kantoorbaan meer wilde. Op die manier ben ik mezelf gaan oriënteren binnen de zorg. Ik heb altijd voor mijn ouders en grootouders gezorgd en heb dat altijd met veel liefde gedaan. Ouderen hebben vooral liefde en aandacht nodig. Ik ben dankbaar dat ik de theorie van de opleiding in mijn werk kan toepassen, maar vooral dat ik de tijd krijg om de bewoners de aandacht te geven die zij verdienen.

Waar ben je trots op?
Hier hoeft Rana niet lang over na te denken. “Het behalen van mijn Helpende diploma! Sinds mijn komst in Nederland was het niet altijd makkelijk. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen, maar ook zeker heel trots op mijn diploma. Dit hebben we samen met collega’s gevierd en dat was super leuk! Ik had het niet zonder de steun van collega’s en mijn teamleider kunnen doen. Dit gaf mij het vertrouwen om door te gaan met de opleiding Verzorgende IG. Ik heb hier fijne collega’s die mij helpen, ook als er lastige periodes zijn. Maar we zijn er voor elkaar en daardoor voel ik me hier thuis.”

Wat zou je niet meer willen missen?
“De dankbaarheid van de bewoners, dat is zó mooi om te zien. Laatst zei een bewoner tegen mij: “Rana, je bent echt een engel, maar niet wegvliegen hé!”. Dat zijn de momenten die mijn werk mooi maken. Het zit ‘m in de kleine dingen, maar als je in staat bent om vanuit het welzijn van de bewoner te kijken, kun je echt verschil maken. Ik hoop dat ik dat nog heel veel jaren mag blijven doen.”

Scroll naar boven