Dag van de barmhartige zorg met Guus Meeuwis!

Bij Glorieux vieren we elk jaar de Dag van de Barmhartige Zorg, samen met alle bewoners, medewerkers en vrijwilligers op ons park. Dit jaar was het een dag die niet beter had kunnen verlopen. Het was niet alleen een zonovergoten dag, maar ook een dag van ontmoeting, plezier en inspiratie. Het thema duurzaamheid kwam prachtig uit de verf, zoals bijvoorbeeld in de Swaphoek en in de escaperoom. Aan de hand van het rad van vitaliteit leerden we spelenderwijs over goed zorgen voor jezelf.  Er waren zoals vanouds allerlei spellen om samen te doen. Ook is er volop genoten van allerlei heerlijke hapjes en drankjes.

Bijzonder was ook dat er bij deze gelegenheid een 8e boom geplant is rond het standbeeld bij Glorieux over de zeven werken van Barmhartigheid. Deze 8e boom verwijst naar het 8e werk van barmhartigheid, toegevoegd door onze paus Franciscus. Dit gaat over het zorgen voor de schepping: de aarde, plant, dier en mens.

En als klap op de vuurpijl bleek dat het verrassingsoptreden door niemand minder dan Guus Meeuwis werd uitgevoerd! Er heerste een geweldige sfeer, waarbij alle aanwezigen stil luisterden of enthousiast meezongen.  Ook vertelde Guus over zijn bijzondere band met de zusters. Deze week was hij bij de koning geweest en bij de huldiging van PSV, maar het hoogtepunt was toch dit optreden bij Glorieux. Daarna werd hij, net als enkele andere vrijwilligers, gehuldigd tot ‘Gloriaan’: een bijzondere vrijwilliger die 7 jaar of een veelvoud daarvan aan Glorieuxpark verbonden is.

Wat een spetterend einde van deze dag!

Scroll naar boven